Biografi

hoab_092

1994: One Hell of a Band bildades i södra Dalarna och tar sig detta namn efter att i några år ha kallat sig Boogie Doktorn och innan det även No Blue Thing och gör sitt första gig under det nya namnet på en klubb i Hedemora den 17 dec detta år.

1995-1997: Turnérar bandet runt i landet för att skaffa sig en större publik och spelar på nattklubbar, krogar och After Ski ställen.

1998: Börjar bandet, vid sidan av egna gig, jobba regelbundet som kompband till en rad svenska artister som genom åren kommer att bli allt fler. Först ut i raden av artister är Ardis.

1999: Gör bandet sin första större turné som kompband till Charlott Perrelli efter hennes seger i Eurovision Song contest.

2000: Efter segertåget med Charlotte Perrelli så fortsätter One Hell of a Band på den redan inslagna vägen och får den stora äran att åka på sommarturné med Roger Pontare efter vinsten i Svenska Melodifestivalen med låten ”Vindarna viskar ditt namn”. Med på turnén som gäst är Charlotte Perrelli.

2001: Efter en lyckad sommarturné med Jan Johansen så inleder One Hell of a Band ett samarbete med Sveriges okrönta countrydrottning; Jill Johnson. Bandet gör tillsammans med Jill sin TV debut den 15 november  i programmet Nyhetsmorgon på TV4. Detta samarbete visar sig fungera så bra att One Hell of a Band förblir Jills kompband i sex år, ända fram till sommaren 2007.

2002: Första turnén med Jill Johnson sker på sommaren detta år och turnén döps till ”Good Girl” efter skivan med samma namn. Även ett TV framträdande med Jan Johansen hinns med detta år.

2003: Jill kommer fyra i Melodifestivalen med låten ”Crazy in love” och slår stort i hela landet. Detta efterföljs av turnén ”En tokkär turné” som går hem hos både publik och kritiker. Turnén går från norr till söder och innan sommaren är över har sällskapet hunnit göra ca 20 spelningar.

2004: Ingen turné detta år men One Hell of a Band jobbar vidare och är nu ett av landets mest etablerade företagsband och gör numer bort åt 100 spelningar årligen. Bandet får också jobba med den internationellt stora artisten Ronan Keating när han spelar i Kungsträdgården under Rix FM:s festival.

2005: Bandet toppar detta år och gör inte mindre än två turnéer och en julshow på Hasses Lada i Båstad med Jill.  Förutom en stor sommarturné, även den med Jill, så är One hell of a Band husband när SJ lanserar sitt nya dubbeldäckståg och bjuder Sverige på ett turnépaket som man kallar för ”Framtidståget”. Med på turnén är: Alcazar, Martin Stenmarck, Christer Sandelin & Tommy Ekman, Charlotte Perrelli samt Nanne Grönvall.  För övrigt så medverkar bandet på filmmusiken till Colin Nutleys film ”Heartbrake Hotel” tillsammans med Jill. Bandet och Jill spelar in två låtar: ”Heartbrake Hotel” samt ”Love Hurts” som båda kan höras på den efterföljande CD:n till filmen och i själva filmen.

Som om inte detta skulle vara nog så gör man ett klassiskt framträdande med Jill under Melodifestivalen där Jill både är programledare och står för pausunderhållningen.  Mitt i första versen på låten ”Redneck woman” så slutar tekniken att fungera och allt blir knäpptyst. Lägg därtill invigningen av Mora Ishall med bla: Shirley Clamp, Alcazar, Charlottte Perrelli så förtår ni att detta var ett enormt hektiskt år.

2006: Rocktåget!!! Sveriges största turnépaket genom tiderna återuppstår detta år efter att legat på is i nästan 15 år. Jill får frågan om att vara en av artisterna bredvid Tomas Ledin och Andreas Johnson och återigen väljer Jill att jobba med One Hell of a Band.  En MAGISK sommar där solen aldrig vill sluta skina. Få är de musiker som har förunnats att få turnéra med denna jätte produktion och det är inte utan en enorm stolthet som One Hell of a Band med bravur avklarar sommarens alla 21 spelningar med ett leende på läpparna. En milstolpe i bandets karriär!

2007: Jill bestämmer sig detta år för att åka på akustisk turné på landets konserthus efter alla år på de stora scenerna. Efter repetitioner i januari så beger sig bandet och Jill ut på en 21 spelningar lång turné som på mitten når Cirkus i Stockholm där man bandar hela konserten. Denna inspelning resulterar i Live DVD:n ”Live at Cirkus” och finns givetvis att köpa i alla välsorterade butiker som säljer DVD. Efter detta bestämmer sig One Hell of a Band och Jill sig för att ta en paus på obestämd tid för att få gå vidare och utvecklas på var sitt håll. Man skiljs som de bästa vänner och utesluter inte ett samarbete framöver.

Ny turné, nya artister, nya krafter. Denna sommar turnérar One Hell of a Band med Sanna Nielsen, Shirley Clamp & Sonja Aldén, eller ”Tre S” som de egentligen kallar sig. En lyckad sammansättning av artister och en väldigt trevlig sommarturné som får 4+ i betyg av Aftonbladet som skriver: ”…att detta är bland det mest lustfyllda som man sett på en svensk scen”. Vi tackar och tar emot!

2008: Ett år med stor bredd på spelningarna som toppas med ännu en julshow på Hasses Lada i Båstad. Denna gång med ”Tre S” (Sanna Nielsen, Shirley Clamp & Sonja Aldén). Tolv spelningar blir det på ladan vara en bandas och blir årets Julkonsert på TV4 och sänds sammanlagt 5 gånger under december.

2009: Husbandsjobb på festivalen ”Smaka på Stockholm” i Kungsträdgården under juni månad där bandet jobbar med artister som: Lasse Berghagen, Lili & Susie, Emilia, Brandur och Sahlene. I övrigt ett år fullt med företagsjobb av varierande karaktär och många roliga gästartister.